21

май

ribbon

Родители защитават Станчо Славов

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Настоятелството на Природоматематическата гимназия “Акад. Никола Обрешков“ в Бургас се обяви в подкрепа на уволнения директор на училището Станчо Славов и пусна подписка в негова защита. Славов беше уволнен с мотива, че е получавал по-голяма заплата от допустимата за длъжността. От настоятелството на училището отхвърлят обвиненията към директора в открито писмо до медиите.

“Считаме, че не може с лека ръка да се съсипва авторитета на един професионалист, доказал себе си, чрез дългогодишното управление на една от най-успешните гимназии в Бургас, страната и чужбина. Поредно доказателство за това е бъдещото домакинство на ПМГ „Акад. Н. Обрешков” и община Бургас на най-престижното състезание в света по математика, а именно Международното състезание по математика (IMC), което е „Световното първенство” в сферата на математиката и за първи път ще се пренесе на Европейския континент, в България, в Бургас”, се казва в писмото до медиите.
“Не вярваме на написаното в медиите, че е извършена виновна злоупотреба със средства, а не грешка, и сме против насаждането у обществеността на етикети като „финансови престъпления“, без в същото време да се посочват конкретни факти – звучи грозно, тенденциозно и поставя ред въпроси и съмнения в основателността на уволнението”, е отговорът на родителите, които застават зад директора.
В същото време стана ясно, че две трети от преподавателите в ПМГ са се подписали под декларация в защита на Славов. Днес родители започнаха в двора на гимназията да събират подписи в подкрепа на директора.


Подобни публикации