12

сеп

ribbon

Премиерът нареди: до 24 май да е готова спортната зала на Математическата и Френската в Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Премиерът Бойко Борисов извика в Министерски съвет директорите на 10 от най-големите училища в страната, на които правителството ще отпусне по 1 милион лева за изграждане на многофункционални спортни зали. Сред проектите е многофункционалната спортна зала, която трябва да обслужва Математическата и Френската гимназии в Бургас.

Борисов обясни преди заседанието нап равителството, че неговото желание е те да бъдат готови до 24 май следващата година и заради това е извикал директорите, които да го запознаят как вървят проектите и изпълним ли е този срок.
Борисов предупреди, че изграждането на една спортна зала струва средно около един милион лева. Тези сметки той е направил въз основа на изразходваните средства за залата в Русе – 800 хиляди лева – и във Варна – малко над един милион.
Всеки един от директорите докладва на премиера докъде са стигнали с проектите, като общо взето на всички Борисов отговаряше с „чудесно”.
Премиерът подчерта, че не трябва да се губи много време по проектирането, защото така ще си мине годината. „Нека да видим как ще тръгнат тези 10 училища, за да може за следващата година и следващия бюджет с Игнатов и Нейков да разширим базата”.


Подобни публикации