20

сеп

ribbon

Парламентът гласува вечерен час за заведенията в Студентски град

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Парламентът “затвори” нощните заведения в „Студентски град”, приемайки единодушно на първо четене Закона за висшето образование. Според промените, внесени от О. Стоичков, Ð’. Методиев, Ив. Николов, Ив. Тошев и А. Имамов, игрални зали и казина по смисъла на Закона за хазарта, както и заведения за хранене и развлечения с работно време след 22.00 часа по смисъла на Закона за туризма не могат да се помещават в или да отстоят на по-малко от 100 метра от студентски общежития.

Заведенията, които се намират в имоти държавна собственост, в студентските общежития и на отстояние до 100 метра от тях да имат работно време до 22.00 часа, обясни пред журналисти депутатът от „Атака” и председател на Парламентарната комисия по образование Огнян Стоичков.
С идеите се правят промени и в Закона за здравето, предвиждащи забрана за продажбата на алкохол в студентско общежитие, и в Закона за хазарта – изрична забрана за откриване на казина и игрални зали на територията на студентско общежитие.

По отношение на игралните зали и казина, които не отговарят на новите условия, е предвиден преходен период до изтичане на лиценза им, издаден от Държавната комисия по хазарта. Максималната продължителност на лиценза е пет години.


Подобни публикации