4

фев

ribbon

Международната “Олимпиада на Ойлер” ще акостира в ПМГ-Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Математическата гимназия в Бургас през април ще бъде домакин на финалния кръг на международната олимпиада “Леонард Ойлер”, съобщиха от учебното заведение. В началото на юли Световното младежко състезание по математика ще се проведе за първи път в Европа, и то в Бургас. Така Природоматематическата гимназия „Акад. Н. Обрешков ” тази година ще приеме две авторитетни световни надпревари.

Учредител и основен организатор на международната олимпиада, носеща името на прочутия швейцарски математик и физик Леонард Ойлер, е Русия. Състезанието е за ученици от 7 до 9 клас. Младите бургаски математици традиционно участват в него и се класират на първите места.
Олимпиадата се провежда в три кръга. През декември 2012 г. се състоя първият –дистанционен кръг, в който учениците се състезават „онлайн”. През януари 2013 г. беше регионалният етап. През април ще се проведе финалният кръг в Бургас.

“В „Олимпиадата на Ойлер” участват ученици от сериозните математически школи на Европа. През последните години ние доказваме, че като математически потенциал Източна Европа не отстъпва на Западна. Начинът и подходът в обучението при нас е коренно различен от този в западноевропейските страни. Докато там насочват вниманието си към учениците в по-зряла възраст, когато талантът им е очевиден, ние провеждаме целенасочена извънкласна дейност от най-ранна възраст – откриваме талантите и ги развиваме. Затова резултатите, които постигаме, са впечатляващи”, коментира Станчо Славов, директор на ПМГ.


Подобни публикации