19

фев

ribbon

Областен и кмет поискаха министерска подкрепа за Факултет по обществено здраве в Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Областният управител Константин Гребенаров посрещна днес в кабинета си новият просветен министър акад. Стефан Воденичаров. На срещата присъства и кметът на Бургас Димитър Николов. Ð’ неформален разговор Гребенаров и Николов поискаха подкрепата на министъра за ускоряване процедурите по откриване на Факултет по обществено здраве и здравни грижи към университет “Проф. д-Ñ€ Асен Златаров” в града. Идеята е кадрите, които ще се обучават там, да останат да работят в Бургаската болница.

На 25 февруари комисия от Национална агенция за оценяване и акредитация идва в града, за да провери готовността за откриване на новата структура, което е и първата крачка за създаването й.
Програмата на акад. Воденичаров продължи с подписване на Споразумение за сътрудничество между община Бургас, областната администрация и Българска академия на науките, а целта на меморандума е институциите да си сътрудничат чрез обмен на информация, разработване и изпълнение на програми и проекти в областта на екологията, мониторинга на околната среда и природните ресурси в региона, устойчивото ползване и опазване на водите и водните ресурси.
Важна част от Меморандума е разработването на методи, които да осигурят нови и възобновяеми източници на енергия, както и работа насочена към екологично земеделие и еко-туризъм. С подписването на споразумението между институциите се дава подкрепа за дейността на Академичен център Бургас (Регионално представителство на БАН), който съществува от 2010 година и е първият такъв в страната.


Подобни публикации