11

апр

ribbon

Няма да има проблем с матурите обяви МОМН

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Няма да има промени в „малките матури“ по математика и български език след 7 клас. По отношение на външното оценяване по другите предмети след 7 клас има въведени въпроси с отворени отговори. Това стана ясно на брифинг в просветното ведомство, на който присъстваха и началниците на регионалните инспекторати.

Няма да има промени и в държавните зрелостни изпити. „Образно казано вие сте регионалните министри на образованието”, с тези думи просветният министър Николай Милошев се обърна към началниците на регионалните инспекторати.
Ð’ изпитите след 7 клас ще се включат 62 508 деца, а на първия държавен зрелостен изпит по български език и литература ще се явят 62 012 кандидат-студенти. По отношение на втория държавен зрелостен изпит най-много желаещи искат да бъдат препитани по икономика и география – над 20 000 ученика. Над 13 000 ученици са заявили желание за втори изпит по биология, а над 11 000 ще покажат знанията си по английски език. На читвърто място по желание е математиката, като от просветното министерство поясниха, че няма чувствителен отлив на желаещи да се явяват на този изпит.


Подобни публикации