18

сеп

ribbon

На повече първокласници се радват в община Несебър

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Всеки един първокласник в община Несебър получи специален поздравителен адрес от кмета Николай димитров в първия си учебен ден с пожелания за успехи по пътя на познанието. В общината се запазва радостната тенденция броят на първолаците да се увеличава, тази година те са с 16.5% повече от миналата. Общо 3 122 деца и ученици прекрачиха прага на своите учебни заведения вчера.

Благодарение на добрата организация, всички необходими учебници и учебни помагала са доставени в срок и ще бъдат предоставени на децата и учениците. Училищата са напълно готови и за предизвикателствата на зимата. Отоплителните системи и съоръжения – парно и климатици, са в техническа изправност, осигурени са и необходимите количества и видове гориво за отоплителния сезон.
Напълно приключени са всички текущи ремонти в училища и детски градини на територията на община Несебър, в които през новата 2012/2013 учебна година ще се обучават и възпитават 2 023 ученика в общинските училища и 1 099 деца в общинските детски заведения.
През новата учебна година, в която целодневната организация е все още по преценка и съобразно възможностите на всяко училище, към целодневна организация за първи клас премина и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в село Равда. С откриването на новата учебна година там отвори врати и нова класна стая, специално оборудвана за първокласниците. Тя бе открита от кмета на община Несебър – Николай Димитров, кмета на село Равда – Андон Бакалов и началник отдел “Образование” към община Несебър – Янка Христова. Първолаците в село Равда получиха книжки и раници за своя първи учебен ден, осигурени от общината.

Във ОДЗ „Калина Малина” също отбелязаха първия учебен ден на бъдещите ученици. Там ремонтните дейности приключиха в рамките на летния сезон, а за догодина остава единствено ремонта на помещението на група „Златна рибка”. 182 деца са приети тази година в детското заведение, като до сега не е имало толкова голям наплив от малчугани. В забавачката има две предучилищни групи на възраст от 6 години – „Моряче” и „Златна рибка”, подготвителна група „Мечо пух” на 5 годишна възраст, две групи на възраст от 4 години – „Звездичка” и „Пчелица” и ясла „Мики Маус”.


Подобни публикации