1

юли

ribbon

Млади математици от цял свят дефилираха в Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas


Над хиляда млади математици от 31 държави дефилираха по централните бургаски улици в увертюрата към официалното откриване на Световното математическо състезание за ученици BIMC 2013. Началото на надпреварата бе дадено на церемония в Летния театър.

Утре стартира същинското съревнование. Учениците ще бъдат разпределени на две места – в Математическата гимназия и Електротехникума, където ще решават задачи от 9 до 11 и от 11.30 до 13.00 часа. По същото време техните преподаватели ще участват в конференция в Културен център “Морско казино” – на нея ще се обсъждат всички новости в света на математиката.
В сряда община Бургас е предвидила възможност децата да се позабавляват. Те ще разгледат Фестивала на пясъчните скулптури. Вечерта на Централния плаж участниците в състезанието ще представят културата на своите държави с песен, танц или обичай. Това е и подходящото време за размяна на подаръци.
Обявяването на резултатите и официалното закриване на Световното математическо състезание за ученици BIMC 2013 ще стане в четвъртък между 19.30 и 22.30 часа в Летния театър.


Подобни публикации