22

сеп

ribbon

Млади еколози от Руската опръстениха птичета

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Ð’ събота ученици от Гимназията за чужди езици „Васил Левски” – Бургас се включиха в кампанията по маркиране на птици в резервата Атанасовско езеро. Даниела Ничева, ВелизараНиколова, Анна Иванова и Теодора Иванова от ЗИП „Биология” 11 и 12 клас в партньрство с Природонаучния музей извършиха опръстеняване на птици в северната част на езерото.

За краткото време уловиха и маркираха с пръстени седем птици от пет различни вида – Малко белогушо коприварче, Градинска червеноопашка, Въртошийка, Брезов певец – 2 бр., Крайбрежно шаварче и Голямо черноглаво коприварче.

За младите еколози от Руската предстои и важно Международно участие. Десетчленен отбор ще представи учебното заведение с атрактивни eксперименти, научни проекти и опити на Международния фестивал „Море от наука“, който ще се проведе на 26 и 27 септември пред Морското казино.
Представители на ГЧЕ ще бъдат дванадесетокласниците Полина Младенова и Явор Пеев, както и единадесетокласниците Катина Йорданова, Мария Стойчева, Даниела Ничева, Екатерина Драгоманова, Мария Ненчева, Росица Калчева, Гергана Тодорова и Райна Недялкова.


Подобни публикации