1

ное

ribbon

Колежът по туризъм в Бургас чукна 45 лазарника

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

В Деня на народните будители Колежът по туризъм към университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас отбеляза 45-годишния си юбилей от създаването на структурата. С тържествени слова и концерт в чест на националния празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и будители отбеляза Колежа по туризъм, заедно с годишнината си.

„През годините на развитие, Колежът по туризъм, който е част от университет ”Проф. д-Ñ€ Асен Златаров” – Бургас се е доказал в сферата на туризма подготвяща квалифицирани кадри. Като ректор на университета поздравявам ръководството и преподавателския състав за ежедневната дейност в развитието на академичната общност. Щастливи сме в такъв тържествен ден да споделим, заедно миговете на вълнение при спомена за първите стъпки и удовлетворение от успешно преминалия път” с тези думи ректора проф. дтн Петко Петков поздрави университетската структура.
Официални гости бяха г-жа Йорданка Ананиева- зам. кмет по култура и образование и доц. Севдалина Турманова – зам. областен управител на Област Бургас. Поздравителни адреси се получиха от университети, професионални гимназии по туризъм и Българската туристическа камара.
Над 7 500 студенти са обучени до този момент в Колежа по туризъм, който подготвя кадри в две специалности – „Организация и управление на туристическото облужване” и „Организация и управление на хотела и ресторанта”. След обучението си висшистите придобиват образователно- квалификационна степен „професионален бакалавър”. През 45-годишния си път на развитие колежът се е утвърдил в обучението на квалифицирани кадри и поддържа контакти с туристическата индустрия, за реализиране на учебната практика и стаж на бъдещите професионалисти.


Подобни публикации