10

май

ribbon

Инструктират абитуриентите за безопасен бал

Ускоряват уличен ремонт заради бургаските зрелостници

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Цялата полиция в страната, както и служители на детска педагогическа стая, ще се включат в охраната на абитуриентските балове. На младите хора ще бъде проведен специален инструктаж за безопасност. Скоростно ще бъде завършен и ремонтът на бургаския булевард “Димитър Димов”, по който традиционно преминават кортежите на път за “Слънчев бряг”

Това стана ясно на ежегодната среща на институциите, посветена на безопасността на абитуриентските балове. Общо над 2 400 са зрелостниците от петдесет и едното средни училища в Бургаска област.
Ð’ Бургас всички улици в близост до сборните пунктове за събиране на абитуриентите като площад „Тройката”, на Пантеона и до Гъбката ще бъдат разчиствани от автомобили от паяци и общинска полиция.
Според МВР вече са взети всички превантивни мерки относно пропускателния режим на местата, където ще се провеждат тържествата. Най-сериозно внимание се обръща за наличието на оръжия и пиротехнически средства. Тази година от МВР са затегнали и контактите си с частните охранители на тържествата, за да могат да предотвратяват евентуалните инциденти в зародиш.
На територията на цялата страна са проверени над 800 обекта – хотели и ресторанти, за наличие на планове за безопасна евакуация, изправни противопожарни уреди, и дали персоналът е подготвен за адекватна реакция.
Проверени са и много хижи и вили във връзка с безопасното преспиване на абитуриентите при така наречената „втора вечер”.
От МВР призоваха родителите също да въздейства по някакъв начин върху поведението на техните деца.


Подобни публикации