29

авг

ribbon

Започват спортната зала в двора на ГРЕ и ПМГ в Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

С модерна многофункционална спортна зала на три нива ще се сдобият Гимназията за романски езици и Природоматематическата гимназия, които делят една и съща сграда. Идеята датира от поне пет-шест години, но вече шансовете да бъде реализирана са съвсем реални с решението на правителството да финансира строежа на училищни спортни зали в девет големи градове.

Залата ще бъде оборудвана с най-съвременни съоръжения за лека атлетика, фитнес, тенис на маса и колективни спортове – волейбол, баскетбол и пр. Към отделните игрища ще има и трибуни за публика. Електронни табла ще показват резултатите на спортистите от двубоите между отборите. Общата разгъната площ на залата ще е близо 1 600 кв.м., като тя ще бъде пристроена към крилото на сградата, в което е и сегашният физкултурен салон, откъм улица „Цар Симеон I”.

Проектът е замислен така, че спортните съоръжения да бъдат използвани не само в часовете по физическо възпитание на учениците от математическата гимназия, но и за междуучилищни и други спортни състезания. По предварителни изчисления изграждането на комплекса ще струва около 1 100 000 лева. Кметът Димитър Николов даде срок на архитектите, проектантите и спортните експерти, работещи по проекта за новата зала, до средата на септември да бъдат изчистени всички детайли по него. Най-късно в края на януари ще започне и самото строителство.


Подобни публикации