4

юли

ribbon

Докторанти информатици ще обучава БСУ

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Докторанти по информатика ще може да обучава вече Центърът по информатика и технически науки на Бургаския свободен университет. Това стана възможно след получената акредитация в направление “Информатика и компютърни науки” от Националната агенция за оценяване и акредитация, съобщиха от висшето училище.

След обобщаване на резултатите, в съответствие с приетите от Акредитационния съвет на НАОА правила за провеждане на процедура за гласуване на докторски програми, Постоянната комисия по природни науки, математика и информатика дава обща оценка 9.17 по десетобалната система, в съответствие на чл. 79 (1) на Закона на висшето образование и определя максимален срок на валидност на акредитацията – шест години в съответствие с чл. 79 (4) от ЗВО.
Правото да обучава докторанти и високата оценка са присъдени за доброто и съпоставимо с европейските стандарти качество на учебните планове, програми и методи на преподаване, за високата квалификация на преподавателския състав, за постиженията на преподавателите и студентите в научните и приложни изследвания, за осигурените отлични условия на материалната и технологична учебна среда вЦентъра по информатика и технически науки на Бургаския свободен университет.


Подобни публикации