31

окт

ribbon

Дигитална лаборатория по природни науки презентират в училищата

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Много скоро българските ученици ще имат възможност да се докоснат до заобикалящата ги природа по един нов начин, чрез новата ученическа дигитална лаборатория, предлагана от издателството на мултимедийни знания Сирма Медия. Тя е оборудвана с датчици за отчитане на разнообразни показатели и позволява на учениците да измерват температура, влажност, налягане, скорост и посока на вятъра, ниво на радиацията, на електромагнитните излъчвания и много други показатели.

Лабораторията е иновативен продукт, без аналог в българското образование. Тя ще бъде представена в рамките на поредица от семинари на тема „Внедряване на преносима дигитална лаборатория за часовете по природни науки”, насочени към директори и учители от българските училища. През ноември и началото на декември ще бъдат проведени общо седем семинара в градовете Стара Загора, Пловдив, София, Русе, Бургас, Варна и Благоевград.

Дигиталната лаборатория ще намери широко приложение в часовете по биология, физика, химия, география и математика. Освен това тя е подходяща за различни извънкласни дейности и проекти, семинари, свободно – избираеми дисциплини и други специфични образователни дейности

Към лабораторията се предлага набор от 50 сензора, сред които има такива за ускорение, въглероден диоксид, скорост на флуиден поток, електростатичен заряд, динамометър, Гайгер – Мюлеров брояч, ЕКГ сензор, микрофон, сензори за магнитно поле, за сърдечен ритъм, за нивото на звука, силата на триене, замърсяване на водата и много други.


Подобни публикации