12

ное

ribbon

Възпитаници на Електрото подариха компютри на съученици

Жестът ще стане традиция, уверен е директорът на ПГЕЕ - Бургас

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Осемнадесет деветокласници в Електрото получиха по един компютър – подарък от завършилите през тази година възпитаници на гимназията от специалността “Компютърна техника и технологии”. Дарението бе връчено на специално тържество в бургаското училище.

“Идеята се роди в края на учебната година, по време на учебната практика, когато учениците от 12 а клас работеха в бургаска фирма и поправяха компютри. Тогава решиха да направят подарък на онези от тогавашните осмокласници, които нямат възможност да си купят.”, разказа Катя Караушева, учител по практика.
В акцията се включват и учителите от Професионалната гимназия по електроника и електротехника “Константин Фотинов”, от фирмата са закупени използвани машини. Те са изцяло обновени от дванадесетокласниците и са абсолютно годни за употреба.
“Не само това, нашите възпитаници поемат и едногодишно сервизно обслужване на дарената техника. Подобно нещо се прави за първи път в гимназията, но смятам, че това е само началото на една бъдеща традиция.”, заяви Коста Папазов, директор на ПГЕЕ.
В слово към учениците той им пожела през годините, в които ще бъдат в гимназията, да усъвършенстват уменията си в професията и да надминат своите батковци и каки, които им даряват тази техника.
Пръв получи своя първи домашен компютър деветокласникът Пламен Начев.


Подобни публикации