6

фев

ribbon

Възпитаници на БСУ стажуват в своята Алма матер

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Седем млади специалисти, завършили специалностите “Връзки с обществеността“, „Маркетинг“ и „Информационни технологии“ започнаха платен стаж в Бургаския свободен университет. От месец февруари, в продължение на шест месеца, те ще трупат практически опит в планиране на комуникационни кампании, провеждане на маркетингови проучвания, програмиране и уеб дизайн.

Благодарение на програмата „Ново начало – от образование към заетост” амбициозните възпитаници на БСУ ще усъвършенстват професионалните си практически компетенции и ще натрупат необходимия минимален трудов стаж в професионалната си сфера.
„Този стаж отразява идеята на Бургаския свободен университет за образование, основано на последните достижения на науката, които имат практическо приложение в професията”, каза проф. Васил Янков, ректор на БСУ. Според него, това е един от начините в условията на финансово-икономическа криза завършилите студенти да натрупат професионалния опит, който работодателите впоследствие изискват от тях.
Освен работата, стажантите ще преминат и редица практически обучения, които ще допълнят нужните им компетенции, за успешно развитие в професиите им.


Подобни публикации