18

мар

ribbon

Възпитаник на ПМГ-Бургас е сред най-добрите

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Александър Макелов, възпитаник на ПМГ-Бургас, е един от най-добрите математици в света в старшата група XI-XII клас за 2010 година. Това стана ясно след като излязоха резултатите от австралийското математическо състезание, проведено през август миналата година.

Освен него, отлично представяне са направили Цветелин Пантев от пловдивската английска гимназия, завоювал златен медал в младшата възраст и Йордан Чапаров от ямболската математическа гимназия, станал първенец в средната възраст.

На тържествена церемония в Института по математика към БАН отличените математици, заедно с техните учители приеха поздравления за свършената работа от зам-.министъра на образованието Милена Дамянова, държавния експерт по математика Снежина Матакиева, председателя на Съюзът на българските математици акад. Стефан Додунеков, ръководителя на националния отбор по математика доц. Петър Бойваленков и др.
Лично посланикът на Австралия Н.Пр. Джереми Нюман пристигна от Гърция, за да връчи златните медали на младите български надежди.


Подобни публикации