5

дек

ribbon

Бургас удвоява наградите за най-добрите училища

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Тази година изявените ни деца са толкова много, че ги награждаваме на няколко пъти. С тези думи кметът Димитър Николов откри церемонията за връчване на отличия на бургаски ученици, завоювали І-во място на Национални и І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място на Международни олимпиади, състезания и конкурси. Те са общо 255 – от 29 училища и 1 извънучилищно звено /Общински детски комплекс/.

Днес бяха наградени изявените ученици в областите “Математика и информационни технологии”, “Природни науки”, “Строителство и озеленяване”, “Чуждоезиково обучение”, “История”, “Спорт” и “Начално обучение”. На 7 декември от 17.00 часа в Дом на нефтохимика наградите си ще получат надарените деца в области “Изкуства” и “Литература”.

Кметът Николов припомни на учениците, че със своето ученолюбие могат да помогнат на своето училище, той като община Бургас учреди нова награда – за най-добри резултати, постигнати на матура. Тази година я спечелиха Математическа и Английска гимназия, които получиха нови специализирани кабинети, и ОУ “Васил Априлов”, чиито четвъртокласници си спечелиха нови таблети.
“За догодина имаме амбицията да наградим и класираните на второ място, така че нека се мобилизират и директорите, и учениците”, каза кметът Николов.


Подобни публикации