13

юни

ribbon

Бургас отчита високи резултати от матурите

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

За тази година резултатите от Държавните зрелостни изпити са по-добри в сравнение с тези през изминалата учебна година, съобщи Виолета Илиева, директор на РИО в Бургас. Броят на отличните оценки е също по-висок като цяло, броят на слабите оценки е по-нисъкцитирана от радио “Фокус”.

По български език и литература в област Бургас с най-добър резултат е Гимназията с преподаване на немски език “Гьоте” със среден успех отличен 5.71. Непосредствено след тях са Гимназията с преподаване на английски език “Гео Милев” с 5.70, ПМГ “Никола Обрешков” – 5.60, ГРЕ “Г.С. Раковски” с 5.39, Търговска гимназия – 5.32.

Най-слаб е успехът в Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации с 3.07. По математика средният успех в ПМГ “Никола Обрешков” е най-висок – отличен 5.87, СОУ “Христо Ботев” в Айтос е с 5.84, Английска гимназия – 5.65, ГРЕ “Г.С. Раковски” – 5.25, СОУ “Кирил и Методий” – Карнобат – 5.16. Три са училищата със слаб успех – Вечерната гимназия “Захари Стоянов”, Професионална техническа гимназия и Спортното училище, под 3.00.

По история и цивилизация има добри резултати в СОУ “Кирил и Методий” -Карнобат с 5.70, СОУ “Христо Ботев” – Карнобат с 5.34 , Гимназията с преподаване на немски език “Гьоте” 5.10. По история също има три училища с успех под 3.00. Това са СОУ “Ð’. Левски”-Малко Търново, СОУ “Христо Ботев” – Камено и СОУ “Иван Вазов”-Поморие.

На изпитите са се явили почти всички ученици, завършили 12 клас като успеваемостта за завършен 12 – ти клас е висока.


Подобни публикации