19

дек

ribbon

Бургаски холдинг учредява стипендии за деца и младежи

Целта е да се подпомагат талантливите, но бедни ученици

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Две стипендии по 200 лв. ще даде фирма “Понс холдинг” за ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” – Бургас. Фирмата ще поеме цялостното им обучение ако решат да следват висше образование и ще им бъде предложена работа във фирмата. Това обяви Милко Милков,  изпълнителен директор на холдинга.

Инициативата се подкрепя лично от кмета на община Бургас Димитър Николов. Критериите за избор на всички стипендии ще бъдат изготвени от специалисти на компанията и принципалите на съответните учебни заведения. Милков подчерта, че с този жест фирмата отменя новогодишните подаръци, а целта е да се стимулира развитието и обучението на талантливи младежи, които нямат финансова възможност.

Общо 12 стипендии за обучение на младежи ще дари „Понс холдинг” през новата година.
Две стипендии ще бъдат дадени за двама студенти, следващи журналистика в Молдова. Стойността на стипендията ще е равна на една минимална работна заплата в страната, а целта е да се подпомогне българското население, живеещо в Молдова. Инициативата е подкрепена и от министъра за българите в чужбина Божидар Димитров.

Заедно с Министерството на труда и социалната политика „Понс холдинг” ще учреди и шест стипендии за даровити деца от домове за деца, лишени от родителски грижи. Три от стипендиите ще бъдат дадени на дома в Габрово, а другите три – в дома във Враца.

Също така „Понс холдинг” учредява 2 стипендии за ученици от Смолян. Компанията предоставя стипендиите на възпитаници на Гимназията за изучаване на чужди езици „Иван Вазов“ и ПМГ „Васил Левски“. Стойността отново ще е 200лв. и ще се дава докато учениците завършат 12-ти клас. Ако учениците продължат да следват и висше образование компанията ще поеме разходите им за обучение, като след това ще ги наеме в компанията.


Подобни публикации