10

ное

ribbon

Бургаски педагог специализира в Ню Йорк

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Марин Маринов – учител по английски език в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Кольо Фичето“ – Бургас се завърна от успешно краткосрочно професионално обучение. То бе организирано от Фондация „Америка за България” и Института за международно образование (Ню Йорк) по програмата „Младите лидери на България” – компонент „Обучение за обещаващи лидери в образованието”.

Обучението се проведе от 6 – 27 октомври 2013 г. в Педагогическия колеж към Колумбийския университет и бе фокусирано върху най-новите образователни методи и практики в САЩ и използването на технологиите за качествена промяна на обучението.
Темата на обучението в университета през първата седмица беше дизайн на урока с фокус върху разбирането, през втората – автентично, формиращо и взаимно оценяване, а през третата седмица – лидерство и ролята на учителя-лидер.
Освен теоретична, обучението имаше и практическа насоченост, бургаският педагог имаше възможността да посети и наблюдава уроци в три училища в Ню Йорк – Bronx International High School, The Dalton School and The School at Columbia University.
„Това обучение промени моите възгледи и нагласи относно образованието и прилагането на технологии в класната стая.“, категоричен е Марин Маринов.


Подобни публикации