14

дек

ribbon

Бургаска пианистка с медал от Първия конкурс “Скрябин – Рахманинов”

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Дария Кръстева, възпитаничка на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас , се завърна с Трета награда от Първия международен конкурс за пианисти “Скрябин-Рахманинов”, който се проведе в София. Той бе организиран от Посолството на Руската Федерация , Руски културно – информационен център, НМА”Проф.П.Владигеров” и Московската държавна консерватория, под патронажа на Негово превъзходителство посланникът на Руската Федерация в РБ г-н Юрий Исаков.

Конкурсът респектира със сложността на стила на музиката на тези колоси не само на руската , но и на световната музика. Дария Кръстева е ученичка на Юлия Ненова и спечели престижната награда във втора възрастова група,където свири заедно с представители на московски музикални колежи и училища, които демонстрираха много високо техническо и музикално ниво.
Наградата бе присъдена от професионално жури, в чийто състав бяха професори от Московската музикална академия “П.И.Чайковски ” и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.
При тази конкуренция , третата награда на Дария Кръстева се явява забележителен успех, а наградата за НУМСИ – доказателство за нивото и перспективите на училището.


Подобни публикации