20

сеп

ribbon

БСУ и Телерик правят в Бургас академия за млади програмисти

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

В Бургаския свободен университет стартира „Академия за таланти по програмиране“ с подкрепата на Telerik Kids Academy. Академията за деца е национална образователна инициатива на Телерик, която цели да събуди и запази интереса на учениците от 4-ти до 8-ти клас към компютърното програмиране и да подготви следващите български шампиони по информатика. Учениците се обучават, участват в онлайн състезания, официални турнири и се готвят за национални и международни олимпиади.

В детската академия по програмиране учениците ще получат допълнително обучение по информатика, ще развият своето логическо мислене и ще придобият нови знания, ще се научат на компютърно програмиране без да са програмирали досега, ще се готвят за национални и за международни състезания, ще се борят за медали и награди от официални турнири по информатика, ще получат по-добри възможности за висше образование и професионална реализация. Участието и печеленето на медали от национални състезания и турнири са свързани с възможности за успешна реализация след 12-ти клас: прием в престижен университет и отличен кариерен старт и добра професионална реализация.

В „Академията за таланти по програмиране“ към Бургаския свободен университет могат да включат ученици от 4-ти до 8-ми клас, които се интересуват от компютри и математика. Уроците са подходящи за напълно начинаещи, а всички необходими ресурси и учебни материали са осигурени.
Обучението е организирано два пъти седмично по 2 учебни часа – общо 60 учебни часа за един срок. Първият учебен срок е с продължителност 4 месеца: от октомври до януари.
Обучението е безплатно. Такса за компютърна зала и техническо обезпечаване за един учебен срок е 100 лв(1,66 лв. на учебен час)

Ð’ периода 28 до 30 септември 2011 г. от 10:00 до 20:00 всеки ден, в Галерия МОЛ Бургас ще се проведе специализирано изложение “ИЗВЪНКЛАСНИ ФОРМИ ЗА УЧЕНИКА Ð’ БУРГАС 2012″, където БСУ ще има щанд с информация за “Академия за таланти по програмиране”, заинтересовани родители могат да запишат своите деца там.
Плащането на таксата (100 лв. за учебен срок) може да се извърши в счетоводството на БСУ през целия октомври месец, след като предварително е подадена декларация за съгласието на родителя ученика да се обучава в академията.

Повече информация за самата школа, нейния график, учебен план и организация можете да получите лично от ръководителя на школата: Димитър Минчев, e-mail: mitko@bfu.bg, сл.тел: +359 56 900 477


Подобни публикации