30

юни

ribbon

“Сладкопойна чучулига” ще “пее” утре в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Песните от 28-то издание на Националния конкурс за детска песен „Сладкопойна чучулига”  ще прозвучат в Летния театър на Бургас  утре от 21 часа. От създаването му през 1980 година конкурсът се организира от община Бургас и Сдружение „Сладкопойна чучулига”.

По традиция песните ще прозвучат в изпълнение на детски хор „Милка Стоева” с диригент Светла Стоева. Подборна комисия, в която за първи път наред с професионалистите бяха включени и две деца /Кристина Дончева – носител на Голямата награда от конкурса за изпълнители 2010 и Димитър Петров – ученик от 11 клас в Музикалното училище, специалност класическо пеене/ допусна до финала шест песни. Новото име сред авторите е Галина Иванова, ръководител на ВГ „Зорница”, София. Тази година наградите ще бъдат определени от детско жури, съставено от представители на различни детски музикални формации в града.

Преди това от 18 часа пред летния театър ще започне детски празник на изкуствата с  рисунки върху асфалт, ателие „Вълшебните ръчички” и създаване на най-дългата рисунка, организиран съвместно с ателие „Силва – арт”.  Отличените рисунки от съпътстващия конкурс „Нарисувай ми песен” 2011  може да се видят в Културен център „Морско казино”.


Подобни публикации