17

апр

ribbon

Холивуд идва в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Необикновена изложба ще представи в Бургас тайнствата на американското кино. Тя ще възкреси мигове от създаването на култови филмови продукции, ще покаже костюми и предмети, до които са се докосвали легендите на Холивуд. Оригинален реквизит, оръжия и други артефакти ще пристигнат от Меката на киното за откриването на Galleria Burgas на 15-ти май и ще останат тук в продължение на три месеца.

Върху 200 кв. м изложбата Hollywood in Galleria ще представи атрибути от 28 касоразбивачи. Сторибордове /поредица от скици, пресъздаваща сценария/ ще показват всяка стъпка от създаването им, а статуи на героите в истински размери ще създават усещането, че си част от мистерията на филмите.
Терминатор ще посреща посетителите на изложбата, после те ще попадат в неспокойния свят на „Междузвездни войни”. Ще видят един от най-запомнящите се персонажи на фантастичното кино – огромна диограма /макетна инсталация/ на страховитата крачеща кантонерка от „Империята отвръща на удара”. Тук ще са оригиналните костюми, използвани в „Хрониките на Ридик”, „Гладиатор”, „Хрониките на Нарния”, „Индиана Джоунс” и много други филми.
Оръжейната ще показва мечове, щитове, ножове и дори пушката на Никълъс Кейдж от „Призрачен ездач” и всеки ще може да ги вземе, размаха и да се почувства супер герой. Усещането за уникално пътешествие през киното ще може да се запази във времето – организаторите на изложбата са предвидили възможност за снимки с облеклата и снаряженията на любимите филмови герои.


Подобни публикации