3

май

ribbon

Фотожурналист вади в Бургас портрети от килера

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

С  експозицията си “Портпети от килера” в бургаската галерия “13-то стъпало” гостува известният фотожурналист Тихомир Пенов. Изложбата е част от “Месеца на фотографията” на културния център на Софийски университет “Св. Климент Охридски” и Българската фотографска академия “Янка Кюркчиева”. Дълги години Тихомир Пенов работи като фотожурналист в пресата с изключително силно за България фотоекспресионично присъствие, за което многократно е награждаван.

„Портрети от килера” е колекция снимана дълго време, в паузите, когато не е правил репортажна фотография, която всеки около него е очаквал да види. Ползвани са различни камери и формати, различни проявители, различни на фотографа и на моделите настроения. В тях се преплитат напомнящи за изтеклото време чувства и емоции.
„С част от тях си все още приятел, някои не си срещал от времето на снимане, за други е останало приятното усещане от контакта ти с тях. Така неусетно идва времето за размисли, за спомени, да споделиш част от преживените си емоции с другите около теб”, споделя за творбите си Тихомир Пенов.
Изложбата ще бъде открита на 04.05.2012г. /петък/ от 18.00 часа. Специалният гост, който се очаква де присъства на събитието е друг именит български фотограф – Гаро Кешишян.


Подобни публикации