5

мар

ribbon

Филип Киркоров отвръща на удара

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Юристите на руската мегазвезда Филип Киркоров са открили документи, които потвърждават правото му да изпълнява песни на български композитори. Това съобщи прессекретарят на певеца Олга Алексеева, цитирана от ИТАР-ТСС.

Неотдавна няколко български композитори – Александър Савелиев, Димитър Пенев, Иван Пеев и Найден Андреев заявиха намерение да съдят Киркоров за незиплатени авторски възнаграждения. Те претендират, че изпълнителят не е искал разрешение от тях да изпълнява творбите им, както и не им е изплатил авторски хонорар. Спорът е за четири песни – “Плюс и минус” /Савелиев/, “Детски спомен” /Пенев/, “Изповед” /Пеев/ и “Звездна фантазия” /Андреев/.
“Тези песни в продължение на много години се използват от певеца без разрешението на авторите както на концерти, така и тиражирани дискове.”, заяви Чавдар Гагов от ЕОЗПЧ.
“Юристите на Киркоров са открили в архивите договори, потвърждаващи правата му да изпълнява песните на тези композитори. В случай на съдебно дело, всички документи ще бъдат представени на съответните инстанции.”, декларира Алексеева.
Според нея е странно, че именно в този момент възниква подобен скандал. “Възможно е причината да е в предстоящото през лятото голямо турне на Киркоров в България е Европа.”, коментира тя.


Подобни публикации