31

авг

ribbon

Снимка на улични музиканти с първа награда от „Моята Аполония“

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Фотография на Елена Дикова спечели конкурса „Моята Аполония“, организиран от Фондация „Аполония“ и ОББ. Певицата Александрина Пендачанска пък е тазгодишният носител на наградата «Аполон Токсофорос». Това обявиха днес организаторите на фестивала от фондация «Аполония».

Фотографии за конкурса бяха събирани през целия месец август. Това са запечатани моменти от празниците на изкуствата в Созопол от 1984-та досега. Дикова е представила своя фотография от 2008-ма година. Тя показва уличния театър на фанфарите Les Grooms, който се е разходил по улиците на Созопол, и завършил своето уникално представление в морето. Тази снимка получи най-много гласове – 342, във страницата на Аполония във Facebook.
На второ и трето място са фотографии на Емил Джумайлиев, запечатали изпълненията съответно на майстора на кавала Теодосий Спасов (второ място със 113 гласа) и на симпатичните момичета от Sentimental Swingers (трето място с 94 гласа).
Елена Дикова получава специална грамота, пропуск за пълната събитийна програма на Аполония 2012 и парична награда от ОББ в размер на 300 лева. Емил Джумайлиев получава пропуск за най-интересните събития по време на Аполония 2012. Във фотоконкурса „Моята Аполония“ участваха 37 снимки, които събраха общо 1460 гласа.


Подобни публикации