2

май

ribbon

Сладкопойна чучулига пропява в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Петдесет индивидуални изпълнители и 11 вокални групи от цялата страна ще вземат участие в единадесетото издание на Конкурса за изпълнение на детска песен „Сладкопойна чучулига” в Бургас. Над 70 са децата, изпратили рисунки за съпътстващата конкурсна проява „Нарисувай ми песен”. Превърналият се в символ за Бургас детски музикален празник тази година ще се проведе на 5 и 6 май в Младежки културен център, зала 1.

Съгласно регламента, конкурсът ще протече в два тура. В първия младите таланти ще изпълнят песни от фонда на Националния конкурс за песен “Сладкопойна чучулига”. Допуснатите до II тур участници ще пеят втора песен по избор.
Изпълнителите ще бъдат оценявани в три възрастови групи: до 7 г.; 8-11 г. и 12-14 г., от експертно жури с председател Кирил Ампов – продуцент, и членове – Доротея Петрова – продуцент „Детска музика” в Българско национално радио, Владимир Джамбазов – композитор, музикален редактор и водещ на предаването „Вива ла Музика”, Златина Пантелеева – директор на НУМСИ „Панчо Владигеров”, Димитър Маджаров – представител на община Бургас.
Ð’ дните на конкурса в Младежкия дом ще може да бъде разгледана и изложба с детските творби, изпратени за конкурса „Нарисувай ми песен”. Те са създадени по песни от “Сладкопойна чучулига”, без ограничение в стил, изобразителна техника, материали.

На 5 май, събота от 18 ч. за участниците и гостите на конкурса ще има организиран бал с маски. В програмата са включени: награждаване на участниците в конкурса за рисунка, конкурс „Мис и Мистър Карнавал”, забавни игри и викторини, изпълнения на солисти от хор „Милка Стоева”, детска дискотека.
Конкурсът за изпълнители „Сладкопойна чучулига” се организира от Сдружение „Сладкопойна чучулига“ и община Бургас. Той цели популяризиране на песните, създадени през годините в едноименния Национален конкурс за нови детски песни.


Подобни публикации