11

май

ribbon

Симфоничен концерт и DJ сет за дните на австрийската музика в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Бургас отново е един от домакините на традиционните австрийски музикални седмици. Тази година те се провеждат в България за 16-ти път. В периода от 26 април до 17 май ще има повече от 20 музикални събития, на които наред с класическата музика ще бъде изпълнявана поп, джаз и електронна музика.

Ð’ Бургас първата проява ще бъде на 16 май, от 19:00 ч. в Драматичен театър “Адриана Будевска”, където ще бъде зинесен симфоничен концерт на оркестъра на Държавна опера Бургас под почетния патронаж на Н.Пр. Герхард Райвегер, посланик на Австрия у нас. Диригент ще бъде Иван Кожухаров, а солист – Естер Аух – флейта (Австрия). Ще бъдат изпълнени творби от Васил Казанджиев, Фердинанд Вайс Франц Шуберт.
Естер Аух е възпитаничка на Университета за музика и изобразителни изкуства във Виена, където следва специалност флейта. Печели множество отличия в международни конкурси и се изявява като член на изтъкнати оркестри. През 2010 и 2011 г. тя е соло флейтистка на Симфоничния оркестър Веберн под диригентството на Пиер Булез и Франц Велзер-Мьост. Досегашната и концертна дейност обхваща рецитали, а също и камерни концерти в състав флейтово трио (флейта, виолончело и пиано) и духов квинтет.

На следващия ден, 17 май, в Club Black Betty ще има вечер с участието на DJ Simon/off (Австрия). Симон Хафнер – Simon/off има необикновената способност за нагнетяване на атмосферата с неповторим и внимателно изграден саунд дизайн и свежа палитра от звуци, осланяща се на дъбстеп, техно и ту степ, без да забравя суббаса.” (Bassfaced / US)
Simon/off прави първите си стъпки в музиката на осем годишна възраст заедно с двамата си братя. От тези първи опити се заражда любовта към електронната музика. През 2005 г. той издава в Грац първата си кратка плоча “Soon”, която получава отзвук и в други страни. Като DJ той се опитва да свърже в своите сетове различни звучения, да разчупи закостенели жанрови традиции, да създава напрежение и да наелектризира атмосферата.


Подобни публикации