27

авг

ribbon

Световната премиера на “Евридика” ще бъде в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Написана специално за Фортисимо фест 2012, авторското произведение за глас и цигулка „Евридика” ще получи своята световна премиера в Бургас. За първа година фестивалът за класическа музика под звездите напуска столицата. На 30 август от 20:30 часа терасата на Казиното ще се превърне в класически салон под звездите, където бургаската публика ще се наслади на колоритната програма от третото издание на фестивала Фортисимо фест.

Традиционно събитието ще започне с класика – Глинка, Хачеторян, Виенявски, Брамс и Владигеров. Произведенията ще бъдат в изпълнение на американската цигуларка Даниеле Белен. Ще чуем уникално поднесена авторска музика на Георги Андреев – диригент на ансамбъл “Филип Кутев”, както и добре познати акорди от емблематичните за всички времена филми „Индиана Джоунс”, „Хари Потър”, „Усещане за жена” и “Междузвездни войн”.
Всички нюанси на класическата музика ще бъдат разгърнати под диригентската палка на Максим Ешкенази. Солисти на събитието са Веско Пантелеев-Ешкенази, Нели Андреева и талантливи млади музиканти.
Проектът „Фортисимо фест” е създаден по идея на маестро Максим Ешкенази с подкрепата на фондация „Америка за България”. Придобива изключително голяма популярност още с първото си издание през 2010 г., а събраните приходи отиват за създаване на образователна програма „Фортисимо в клас”.


Подобни публикации