9

ное

ribbon

Роджър Уотърс прави “Стената” у нас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Сбъдна се още една от големите надежди на българския меломан – на 30 август на стадион “Васил Левски” в София ще излезе Роджър Уотърс с може би най-грандиозното шоу в историята на рока – “Стената” (The Wall). Уотърс е лидер и основател на “Пинк Флойд”. През 1979 г. той създава един от най-популярните и обичани албуми за всички времена – автобиографичната рокопера The Wall. Албумът е с мултиплатинени продажби по целия свят, а три години по-късно Алън Паркър създава и едноименния филм, който също жъне успехи.

Макар че още през 80-те Роджър Уотърс изпълнява “Стената” на живо близо 30 пъти, той е завладян от идеята да го направи в невиждани дотогава мащаби. През 1990 г., след падането на Стената между изтока и запада, Уотърс организира един от най-големите рок концерти в историята – The Wall на живо в Берлин, пред около 200 000 души.
Въодушевен от успеха на последвалото турне, през 2010 г. Роджър Уотърс решава да преобразува “Стената” за големи и открити стадиони. Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара.
У нас “Стената” идва по покана на “София мюзик ентърпрайсиз”. Билетите са в продажба от 16 ноември в мрежата на “Тикетпро”, а цените са от 65 до 180 лв. Ще се продава пълният капацитет на стадиона – 50 000 места.


Подобни публикации