12

мар

ribbon

Пуснаха билетите за кинофеста в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Започна продажбата на билети за десетото юбилейно издание на „София филм фест на брега” в Бургас. Те ще се продават на касата на театъра в центъра на града и ще струват 6 и 7 лв., а за ученици, студенти и пенсионери са 5 лв. И тази година има възможност да се закупи и карта с 10 и 20 билета, съответно на цена 50 и 100лв.

Фестивалът започва на 15 март в общинското кино в Драматичен театър „Адриана Будевска”. В програмата на юбилейното издание са включени филми от Аржентина, Норвегия, Иран, Турция, Румъния, Франция, Чехия, Финландия и пр.
Акценти от чуждестранната програма са иранският филм „Раздяла“, който спечели „Оскар“ за чуждоезиков филм и вече има „Златна мечка“ от фестивала в Берлин, руският филм „Огнярът“, продукцията от Германия-Великобритания-Швеция-Дания – „Перфектно чувство“ и „Имало едно време в Анадола“ на Джейлан, който има награда за режисура от Кан.
Фестът ще бъде открит с филма на режисьора Константин Божанов „Аве“. Финален акорд на фестивалната програма ще постави друг български филм – „Миграцията на паламуда“ на Людмил Тодоров.


Подобни публикации