22

фев

ribbon

Приятели на Пламен Ставрев ще пеят в негова памет

Средствата от концерта ще подпомогнат семейството на бургаския бард

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Цял куп популярни и обичани от българската публика изпълнители са потвърдили участие в благотворителния концерт в памет на незабравимия бургаски музикант Пламен Ставрев, който напусна този свят преждевременно в навечерието на Коледа. Концертът е насрочен за 29 февруари /сряда/ от 18.30 часа в Дом на културата на „ЛУКойл Нефтохим“.

Това съобщиха приятели на музиканта, които наскоро основаха фондация на негово име – Тони Димитрова, Стефан Корадов, Светослав Михайлов, Росен Сеновски, Петър Генчев, Стамен Чолаков.
Водещ на благотворителния концерт ще бъде един от най-близките приятели на Пламен Ставрев на сцената – Тони Димитрова, а сред изпълнителите се открояват имената на Стефан Диомов, „5-те Сезона“, Пейо Пантелеев, Ваня Костова, Жан Шейтанов, Боян Михайлов, Йордан Караджов, Гриша Трифонов, група „Горещ пясък“, Галя Ичеренска, Бончо Гроздев, Димитър Атанасов, дует „Бургас“ и други.
Общо 19 изпълнения ще бъдат включени в програмата на концерта, в началото на който ще бъде обявен и благотворителен търг за една от седемте китари на неподражаемия бургаски блусар. Струнният инструмент, закупен от Германия, е електрически и е бил по-рядко използван от Пламен Ставрев. Дарителската кампания за китарата ще стартира още в началото на концерта и ще продължи до края му. През цялото това време инструментът ще бъде на сцената.
„Пламен премина през живота с достойнство и с неповторимия си дрезгав глас отвори не дупка, а кратер в душите на всички нас. Затова го обичаме толкова много и правим всичко това“, сподели с нескрита емоция Тони Димитрова.
Журналистът Петър Генчев заяви, че всичко това се прави със знанието и пълното одобрение на семейството на Пламен. Той допълно още, че неотложни ангажименти са попречили на победителя в първото българско издание на музикалното реалити шоу „X Фактор“ Рафи Бохосян също да участва в концерта, но въпреки това младият бургаски изпълнител е призовал многобройните си фенове чрез страницата си във Фейсбук да подкрепят и посетят концерта.
Колегите на Пламен Ставрев от групата „Горещ пясък“ Светльо Михайлов и Росен Сеновски споделиха още, че желаещите да се присъединят към инициативата са били повече, отколкото могат да бъдат включени в нея.
Всички музиканти и организатори, прегърнали идеята, участват напълно безвъзмездно и доброволно в благородната инициатива, средствата от която ще отидат в помощ на семейството на барда.


Подобни публикации