2

окт

ribbon

Поругаха гроба на Апостол Карамитев

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Вандали поругаха гроба на големия актьор Апостол Карамитев и съпругата му Маргарита Дупаринов в Централни софийски гробища. За хулиганската проява алармира шоуменът Иван Иванов-Дядото в профила си във Фейсбук, съобщи агенция КРОСС. „С двамата мои велики приятели – Мария Статулова и Илия Добрев, бяхме на Централни софийски гробища, за да почетем починали приятели. Публикувам тези снимки, за да разберете възмущението ни и ужаса, който изпитахме от тази гледка.”, избухва продуцентът и тв водещ.

“Ð’ този гроб са погребани Маргарита Дупаринова и Апостол Карамитев – нали няма нужда да пиша повече за тях?! Вече седмица се чудим какво да предприемем. Предложете, моля ви!“
От снимките личи, че металните букви и пластики от надгробните паметници са изтръгнати – имената и ликовете на великите актьори липсват, вероятно откраднати от нагли събирачи на метални отпадъци.
Бургазлията Апостол Карамитев е известен с десетки роли на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ от Ромео до Хамлет, както и с незабравимите си изпълнения във филми като „Рицар без броня“, „Любимец 13“, „Сватбите на Йоан Асен“, „Бялата стая“ и много други. Маргарита Дупаринова също прави блестяща кариера на академичната сцена. Сред превъплъщенията й са кралица Елизабет от „Мария Стюарт“, както и майката в „Харолд и Мод“ – култова постановка на някогашния Телевизионен театър.


Подобни публикации