20

сеп

ribbon

Откриват в Несебър Балканския фестивал за филми и тв програми за деца и юноши

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Несебър бъде домакин на XIII Балкански фестивал за филми и телевизионни програми за деца и юноши “АРТ АМФОРА”-член на Международната организация за детско кино СИФЕЖ. Фестивалът ще се проведе под патронажа на кмета на община Несебър Николай Димитров от 23 до 27 септември.

В конкурсната програма ще участват филмови и телевизионни организации от страните на Балканския и Евразийски региони в следните категории: игрални филми, анимация; документални филми, телевизионни програми, филми правени от деца.
Провеждането на този форум си поставя за цел да координира усилията на представителите на филмови студия, телевизионни канали и международни институции при производството и разпространението на филми и телевизионни програми за деца и юноши, да засили контактите и да създаде нови възможности за коопериране на тяхната съвместна дейнос
Председател на Организационния комитет на фестивала е изтъкнатият български кинорежисьор – академик Людмил Стайков. Ð’ конкурсна програма на фестивала вземат участие 37 филма от 12 страни, сред които Германия, Корея, Русия, Иран и др.
Международното жури в състав – кинорежисьор Владимир Ангелов, България – Председател и членове: кинорежисьор Мишо Нетков – Македония, проф. Вице-Президент на Евразийска академия за телевизия и радио Виталий Потемкин, продуцент Андрей Власенко – Русия и генералният директор на Kaнал 3 на Полската национална телевизия Грегор Гайевски ще награди най-интерсните филми.
Откриването на фестивала ще се състои от 18:00ч. на 24.09.2012. в Амфитеатъра на Стария град Несебър с рок концерт на група „Midnight” от Санкт-Петербург – Русия.


Подобни публикации