10

май

ribbon

Младите таланти имат вече свое място в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Първата детска галерия отвори днес своите врати за изкуството на най-младите бургаски таланти и техните почитатели. Тя носи името “Де’арт”и се намира на ул. „Лермонтов” â„–30. Ð’ нея децата ще споделят със света постиженията си в областта на изобразителното и приложно творчество и ще общуват помежду си като млади автори.

Първата експозиция на галерията включва картини и приложно изкуство на изявени бургаски школи, някои от които с дълголетна традиция: Школата по музайка на Райна и Енчо Рачеви, Школа “Батик” на Златка Бобева, Школа “Керамика” на Кольо и Иван Арабаджиеви, Ателиетата на Красимир Зинин и Денислав Белчев от ОДК, паралелките по изобразително изкуство от училищата “Св. Св. Кирил и Методий”, “Братя Миладинови”, “Елин Пелин” с преподаватели Таня Стоянова, Дотка Калъчева, Алла Стоянова, Дарина Колева, читалищните школи на Вили Колева и Поля Зенгинова, школите на Мария Шурелова, Ира Йотова и други.

“Създаването на галерията е нашият начин да благодарим на децата, че ги има и носят толкова много радост. Това е един от начините да дадем своя „десятък” за бъдещето. Ако всеки един от нас започне да дава част от своите доходи или труд, за да помогне на развитието на някого или нещо, светът ще бъде едно много по- добро място за живеене.”, уверени са инициаторите на начинанието.


Подобни публикации