29

май

ribbon

Корифеи на археологията гостуват на Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Над 100 изтъкнати и доказани учени в областта на българската археологическа наука пристигат днес в Бургас. Те ще вземат участие в 51 – та Национална археологическа конференция. След далечната 1968 г., Бургас за втори път ще домакинства престижния научен форум. Той е част от провежданите инициативи по случай 100 – годишнината на музейното дело в града.

Доклади, свързани с резултатите от археологическите проучвания в Бургас и региона ще изнесат още в първия ден /29 май/ от 14.00 часа в хотел „Приморец“ директорът на Националния археологически институт с музей при БАН доц. д-р Людмил Вагалински – „Археологически проучвания в Националния археологически резерват Деултум“, директорът на РИМ – Бургас Цоня Дражева – „Археологически проучвания в Бургаска община и на Средновековната крепост Русокастро“ и Кръстина Панайотова с „Проучвания на нос Скамни в Созопол“.
По време на конференцията ще бъдат представени последните резултати от археологическите проучвания в региона и страната. Водещите научни специалисти ще обсъждат още проблемите, касаещи археологията и най-новите интердисциплинарни методи, които могат да бъдат използвани при работата на терен.


Подобни публикации