5

окт

ribbon

Кийра Найтли ще е новата Анна Каренина

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Компанията Working Title Films е пристъпила към екранизация на романа на Лев Толстой “Анна Каренина”, съобщава Лента.Ру. Режисьор на филма е Джоуи Райт /”Гордост и предразсъдъци”,”Изкупление” “Солистът”/. Сценарият е адаптиран от Том Стопард /”Бразилия”,”Влюбеният Шекспир”/. Главната роля се изпълнява от британската актриса Кийра Найтли, а в ролята на Алексей Каренин се превъплъщава Джуд Лоу.

Във филма участват още Кели Макдоналд.,Матю Макфейдън,Емили Уотсън и др. bПредполага се, че  версията  на Райт ще бъде готова през 20112 година.

Романът на Лев Николаевич нееднократно е екранизиран. През 1927 година е първата англоезична версия, озаглавена” Любов”, с участието на Грета Гарбо в ролята на Анна. През 1997 г. компанията Warner Bros осъществява още една екранизация, като снимките са изцяло в Русия. В тази екранизация Каренина е изиграна от Софи Марсо. През 1984 в адаптацията на филма участва Вивиан Лий.

Последната рускоезична версия е лентата на Сергей Соловьов с Татяна Друбич в главната роля. Филмът беше показан на VIII София филм фест “На брега”.


Подобни публикации