2

авг

ribbon

Карнавалът в Рио се пренася в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Тази неделя мечтата на бургазлии да гледат на живо пищния и изпъстрен с дива музика и страстни танци Карнавал в Рио де Жанейро е на път да стане реалност, при това без да пътуват до Бразилия. В Морската градина, на сцената на Летния театър от 21.00 часа на 5 август, те ще могат да видят най-доброто от световноизвестния карнавал.

В Бургас ще дефилират 25 танцьори, идващи от най-големите школи по самба в Рио де Жанейро, Сао Пауло и Салвадор де Баия, водени от популярния и всепризнат хореограф и арт директор Cesar Camargo. Сред тях също е училище „Beija Flor“, носител на най-големите награди от известния карнавал в Рио. Неговите танцьори ще участват в представлението в морския град с оригиналните и колоритни костюми – победители на Sambadrome в Рио де Жанейро.
Фееричното шоу „Бразилска фантазия“ на Националната бразилска компания ще отведе жителите и гостите на Бургас на пътешествие до далечната и екзотична Бразилия чрез нейните ритми, танци, красиви костюми и нестандартното бойно изкуство – капоейра.


Подобни публикации