7

май

ribbon

Запърви път “Лезгинка” в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

На 11 юли в Летния театър на Бургас за първи път ще гостува Държавният академичен танцов ансамбъл “Лезгинка” от Дагестан, показващ уникалната култура и дух на многонационалния народ на тази страна. Шоуто на този традиционен фолклорен танцов ансамбъл се нарича “Лезгинка” и е единствено по рода си, защото включва уникални, виртуозни, завладяващи танцови изпълнения, съчетаващи традиция и съвременни хореографски композиции.

Ансамбъл “Лезгинка” е създаден на 6 септември 1958г. През периода на своята дейност персоналът е посетил 60 страни и е носител на отличия от 47 световно известни фестивали, за народни танци сред професионалните групи.
През 2001 г. ансамбълът е удостоен от президента на Русия Владимир Путин с награда “За заслуги в развитието на хореографското изкуство.”
За своя принос към изкуството, високи умения за изпълнение и популяризиране на националната култура през 2004 г. на Академичния ансамбъл е присъден сертификат за заслуги към Република Дагестан. Ансамбъл “Лезгинка” е поканен в Сочи, за да участват в церемониите на Зимните олимпийски игри през 2014 година.


Подобни публикации