1

фев

ribbon

Гугъл откри за посещение 17 музея

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Гугъл стартира онлайн проект, който позволява на всеки желаещ да направи виртуална екскурзия в 17 световни музея. Проектът е раелизиран по сходен с Google Street View, съобщава Франспрес.

Но за разлика от него, в Google Art Project е достъпна и възможността посетителят да разглежда едни или други картини във висока резолюция.
Общият брой на платната е над хиляда, а по една картина от музей е фотографирана в изключителните 7 милиарда пиксела. По този начин на тях могат да се видят такива детайли, каквито би било невъзможно да се забележат с просто око при традиционно посещение на музея.
Сред тези картини са “Спалня” и “Звездна нощ” на Ван |Гог, “Вконсерваторията” на |Мане, “Раждането на Венера” на Ботичели и други.
Засега в Google Art Project са включени Музеят на съвременното изкуство в Ню Йорк, Третяковската галерия в Москва, Версай, Центърът на изкуството на кралица София в Мадрид, Националната галерия в Лондон, Ермитажът в Санкт Петербург, Музеят на Ван Гог в Астердам и други знаменити световни музеи.


Подобни публикации