19

апр

ribbon

В кражбата на мощите – македонска следа

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Македония стои зад кражбата на мощите на Свети Йоан Кръстител от Сливен. Това е заявил директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, съобщи македонската телевизия Алфа. Телевизията посочва, че мощите са били изложени преди една седмица в църквата “Св. Димитър” в Сливен. Изчезнали преди седмица, а информацията за кражбата била пазена в тайнаинформира “Фокус”.

Полицията е направила разследване, но все още няма информации кой е откраднал мощите. Оттогава до днес българската общественост се занимава с теории на конспирация, коментира Алфа. Пред български медии Божидар Димитров е споделил информацията, която е научил от македонски колега, че зад кражбата стоят агенти на македонските тайни служби. Целта била чрез ДНК тест да се докаже, че македонците искали да докажат, че са преки наследници на Бог.
“Скопие претендира, че Исус Христос е македонец. Вследствие на това, Йоан Кръстител, като негов братовчед, също би трябвало да е македонец. Идеята е да направят ДНК тест, за да докажат, че се съвпадат на тези с македонската нация”, заявил Димитров.


Подобни публикации