19

сеп

ribbon

Виенски музиканти за Коледа в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Световноизвестният виенски оркестър “Vienna Mozart Orchestra” ще бъде специален гост в Коледната програма на община Бургас. По предварителни сведения гостите от австрийската столица ще свирят в Бургас на 12 декември, като концертът им и цялото турне в България се организира от Продуцентска компания АРТ БГ и е под патронажа на негово превъзходителство г-н Герхард Райвегер – посланик на Република Австрия. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата.

Всички музиканти от “Vienna Mozart Orchestra” са силно посветени на една обща цел – запазване на музикалната традиция и културното наследство на Виена и в частност на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт – най-завършеният представител на Виенския класически период.
Репертоарът на оркестъра включва всички симфонии на Моцарт, голямо разнообразие от инструменталните концерти на композитора (за цигулка, пиано и духови), както и арии и дуети от най-известните му опери.
Запазена марка на оркестъра са автентичните историческите костюми, с които музикантите излизат на сцена. Изборът на програма, декори, костюми и перуки, професионализмът на музикантите и не на последно място непогрешимото виенско усещане за пищност и финес допринасят за създаването на една уникална атмосфера, която неусетно пренася публиката в края на 18 век.
Днес концертите на “Vienna Mozart Orchestra” са връхна точка във виенския музикален календар и неразривна част от културния и артистичен живот на австрийската столица.


Подобни публикации