9

дек

ribbon

Бургас ще танцува от понеделник

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Танци под открито небе ще поддържат празничното настроение на бургазлии в дните преди Коледа. Истински танцов маратон ни очаква от 12 до 18 декември на площада пред общината. „Бургас танцува“ е събитието, с което стартира коледно-новогодишната програма на града.

Партитата са с начален час 18.00 ч., като всяка вечер ще бъде посветена на отделен стил. 25 бургаски танцови школи и клубове за аматьори и професионалисти ще вземат участие в своеобразното надиграване. Освен че ще демонстрират танцови умения, те ще приканват минувачите да се присъединят към тях и ще ги учат на характерните за различните стилове стъпки.

Първият и последният ден от фестивал – 12 и 18 декември, ще са посветени на народните танци. На 13-ти площадът ще се превърне в арена за горещи латино, спортни и американски танци. Хип-хоп вечер ни очаква на 14 декември, салса ритми – на 15-ти, модерен балет – на 16-ти и брейк – на 17 декември. Танцовата фиеста ще бъде открита с атрактивно огнено шоу в понеделник, точно в 18.00 часа.

За да вземете участие в купона е нужно да носите само доброто си настроение. С вас ще бъдат Бургаско танго общество, клуб по спортни танци „Бургас 1975“, танцово студио „Дюн“, брейк клуб „Блек Стайл“, танцово училище „Денс Код“, формация „Веспа“, Дон Симон и Любака, танцова школа „Крис“, формациите „Лице“ и „Шапките“, балет „Дивна“, „Мела балет“, Салса кулб към БСУ, Салса Бургас – Танцово студио 29, детските фолклорни ансамбли „Лазур“, „Младост“, „Страшимировче“, „Радост“, фолклорен ансамбъл „Атанас Манчев“ и клубовете по народни танци „Георгиев“, „Чановете“, „Чайка“.


Подобни публикации