4

дек

ribbon

Бургазлия направи филм за Машината на времето

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

Ð’ столичния Дом на киното тази вечер своята успешна премиера направи най-новият филм на бургазлията Господин Неделчев-Дидо. Документалната лента е озаглавена «4% Вселена» и е един филм за съвременното знание за пространството, материята и времето. Той е документ от първо лице за Машината на времето – Големия андронен колайдер (LHC) и най-голямото откритие в областта на физиката за последните 50 години – Хигс бозона. Филм, в който учените от CERN спорят не за Края на света, а за неговото Начало…

Има ли Вселената начало и край? Какво се случва с Вселената? Докога ще се разширява? Може ли да започне да се свива и това да е краят?! Каква е ролята на българската наука в откриването на „Божествената” частица?
Това са част от въпросите, на които търси отговор екипът на филма – един от едва четирите в света киноекипи, допуснати да снимат в CERN.
„4%Вселена“ е продукция на „ВИЗЗАРТ“ и „ДИДОФИЛМ“ / продуценти Цвета Коева и Господин Неделчев/, режисьор е Господин Неделчев, той е и съавтор на сценария на Крум Тонев, оператор е Владимир Стоев, музиката е на Константин Цеков.

Господин Неделчев /Дидо/ е роден в гр. Бургас през 1958г. Завършил ВИТИЗ “Кр. Сарафов”, специалност Анимационна режисура.
Режисьор на анимационни, документални и телевизионни филми, с многобройни участия в официални селекции на наши и международни филмови фестивали. Сценарист и частен филмов продуцент – Дидо Филм.
Автор и режисьор и на множество рекламни и музикални видеоклипове.
Преподавател по Анимационна режисура в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Член на Съюза на българските филмови дейци и на Съюза на българските журналисти.


Подобни публикации