8

юли

ribbon

“Камата” влиза в кампанията срещу ограниченията за българи в ЕС

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Ð’ неделя, 10 юли, преди приятелски футболен мач в Сливен на стадион „Хаджи Димитър”, в 16:45 часа в прес-залата към стадиона българската футболна легенда Христо Стоичков, министър Тотю Младенов и евродепутат Илиана Иванова ще обявят началото на съвместни действия във връзка с кампанията срещу ограниченията за български работници в ЕС.

Кампанията за премахване на ограниченията за работа спрямо българи в други държави от ЕС беше инициирана от българския евродепутат Илиана Иванова през 2009 г. В момента десет страни прилагат ограничения за български работници: Австрия, Белгия, Германия, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Франция, Великобритания и Ирландия.

“Христо Стоичков е човек, доказал своя професионализъм и борбеност. Уверен съм, че неговата популярност в България и зад граница, ще даде по-голяма гласност на проблема с ограниченията за български работници и ще спомогне за по-бързото му разрешаване”, заяви министър Младенов.

От своя страна г-жа Иванова коментира: “Какъв по-добър пример за успехите на българин зад граница от тези на българския носител на най-престижните награди Златна топка и Златна обувка. Христо Стоичков е доказателство за това, че ако българските работници бъдат допуснати до чуждестранните пазари на труда, те ще допринесат за развитието на икономиките им”.


Подобни публикации