11

яну

ribbon

“Вън закона от бетона”

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Своеобразен концерт с барабани, тарамбуки и дайрета си спретнаха скиори, сноубордисти и еколози пред сградата на Народното събрание в знак на протест срещу застрояването на Витоша.
60-70 човека се събраха до паметника на “Цар Освободител”, за да изкажат несъгласието си с новия проектозакон за горите.

Ð’ подкрепа на своите искания те носеха различни плакати: „Бай Бойко убива Алеко сега”, „Цеко, долу ръцете от Витоша”, „Цеко овшоркозавър” , Не е нужно София да стига до Черни връх”, „Вън бетона от закона”, Проклет да е Цеко” и други.
Един от протестиращите – Найден Чакъров – раздаваше плакати, на които Бойко Борисов е изобразен като дядо Коледа, на чувала му пише Витоша, а под него е изписано „Подаръци ще има за някои от сърце”.
Чакъров заяви пред news.bg, че промените в закона се правят по престъпен начин, а целта е тези терени да бъдат подарени на олигарсите. “Един от тези олигарси е Цеко Минев, който е голям акционер в Първа инвестиционна банка, Банско, Витоша ски и Боровец,” заяви той.
Найден Чакъров се съгласи, че българският туризъм има нужда от развитие, но това трябва да става с дългосрочна стратегия, а не с промяна на закона параграф по параграф. „Стратегия в случая няма, а се променя законче по законче, с цел да има подаръчета за някои хора”, каза още той.
Относно изнесените вчера от министър Найденов данни за ски пистите, Чакъров посъветва земеделският министър да представи точните данни. По думите му в информацията за чуждите страни са включени не само ски писти, но и трасета за ски бягане. За нас това е една евтина манипулация, категоричен бе той.
Вчера земеделският министър изнесе данни, според които България е сред страните в ЕС с най-малко ски писти.


Подобни публикации