25

яну

ribbon

Ще караме със 140 км/ч по магистралите

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Скоростта за движение по магистралите се вдига от 130 на 140 км/ч., реши правителството. Промените в Закона за пътищата, които въвеждат определението “скоростен път”, бяха предложени от регионалното министерство в края на миналата година и в сряда бяха одобрени на редовното заседание на Министерски съвет. Предлаганата скорост до 140 км в час се отнася само за леките автомобили, а не за автобуси и товарни автомобили.

“Нека не се лъжем. Кой кара по магистралата със 120 км/ч? Новите автомобили са направени така, че дори не могат да включат 5-та или 6-та скорост, а полицаите седят и дебнат. 140 км/ч е една прилична и икономична скорост за модерните автомобили. Който иска да си кара със 110-120 км”, коментира премиерът Бойко Борисов миналата година.
Идеята обаче не срещна одобрението на транспортния министър Ивайло Московски, който каза в интервю пред столичен вестник, че в Европа максималната скорост е 130 км и му “се струва в повече да вдигаме скоростта”.
“Знам, че почти никой не спазва тези ограничения, но е добре да сме малко консервативни”, каза Московски. Според него трябва да се изчака доизграждането на автомагистралите и тогава да се вземе решение по въпроса.


Подобни публикации