6

яну

ribbon

Цвети и Гришо победиха и САЩ

Публикувано в: България;
От: pointburgas

България победи САЩ на тенис. Тази невероятна новина бе сътворена от Григор Димитров и Цветана Пиронкова на неофициалното световно първенство за смесени двойки в австралийския град Пърт.

В последния мач от двубоя между отборите на двете страни българите надиграха убедително далеч по-опитната и обиграна американска двойка Марди Фиш- Бетани Матек-Сандс с 8:5 гейма. Поради това, че финалистът от нашата група, в която бяха и Чехия и Дания, вече бе излъчен, а и поради умората на тенисистите мачът на двойки се игра в един удължен сет.

По-рано американците поведоха с победата на Бетани Матек-Сандс над Цветана Пиронкова с 2:0 (6:4, 6:4). След това обаче Григор Димитров разби осмия в световната ранглиста Марди Фиш с 2:0 (6:2, 6:1). Българинът изигра вероятно най-силния мач в досегашната си кариера, като надигра тотално титулования американец. Фиш не успя нито за момент в двата сета да се противопостави на смазващото превъзходството на Димитров и играта му ще се запомни единствено с нервните изблици и некоректното поведение към съдията, публиката и противника.

Мачът с отбора на САЩ бе без значение за класирането и за престиж, след като в по-раншния мач Чехия спечели третата си поредна победа, този път срещу Дания с 2:0 победи, и се класира за финала срещу Франция.

В групата България победи Дания с 2:1 и загуби със същия резултат от Чехия.


Подобни публикации